Известие

Collapse
No announcement yet.

Два въпроса !?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Два въпроса !?

Значи единият ми въпрос е дали на всички с 33 им се мени нивото на бензина докато карат , предполагам е с поплавък който не е в средата на резервоара , има ли начин да коказва точно без да се влияе от движението !
    П.С. - може ли да се монтира нещо по-точно от поплавъка ?
    Другият въпрос е какъв е принципа на бутона за нулиране на дневния километраж ? Скоро време ще го разпарчадисвам та сабирам инфо !
    П.С. - На кой му работи и на кой не му работи тоя нулиращ бутон ?
    Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

По първия въпрос - не само на 33. На всички Алфи се мени нивото на бензина. Имаше една тема в която това беше описано като "детска болест"....
    Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
    Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
    Alfa Romeo 90 2.0 '87
    sigpic

Comment

Много е дразнещо , гледам тук едни дигитални измервателни уредчета но трябва да се монтира и цяла скала в купето ,играчка голяма пък и грозно ще стане , интересува ме нещо което може да се върже кум оригиналният уред на таблото ?!

Comment

Нямам идея. Знам само че когато имам 10-12 литра в резервоара и я спра на наклон (с муцуната нагоре), след 2 часа ми отчита 3/4 резервоар.
        Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
        Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
        Alfa Romeo 90 2.0 '87
        sigpic

Comment

Значи някаде запичя поплавъка !

Comment

И моята не показва вярно.Повечето май са така.Гледам да не я оставям без бензин и смятам горе-долу километрите
            АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
            FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

при моята също се мени нивото на бензина, само че интересен е факта че когато я спра под наклон с муцуната нагоре нивото пада....колкто до бутона - просто километража не ми работи та ще го разглобвам скоро време....
              alfa romeo 33 ...crushed and sold!

Comment

Бутона ми за километрите трябва да се помпа доста за да се занули, явно спича някъде. Що се отнася до бензина - и при мен е така.
                33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

за километража:има едно малко чопче(около 2мм)което ми се счупи и край.......Точно на самия бутон се намира,като го разглобиш ще го видиш

Comment

Аз си мисля че е нормално да се мени нивото на бензина, когато горивото се клати или е под наклон в резервоара. Може би на някои луксозни возила не е така, но щом има поплавък значи се клати насам натам.

На мен копчето за нулиране на километража си ми работи перфектно да чукна на дърво. Успех с ремонта
                    2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
                    ex 33 1.5 Boxer, 155 1.8 T.S., 156 2.0 T.S., 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от gadimir
                      за километража:има едно малко чопче(около 2мм)което ми се счупи и край.......Точно на самия бутон се намира,като го разглобиш ще го видиш
                      и на мен ми се случи преди седмица.интересно ми е после как центрова стрелката на килиметража?
                      Alfa Romeo 33 QV 92' - Ex
                      Fiat Coupe 2.0 20V TURBO KINUGAWA TD06SL2 - 25G Billet; Madness Motorsport Remap; OMP Lowering Springs Kit -30mm;HDI EBC;17" Fittipaldi Avon; 390HP & 426NM

Comment

Де да важеше само за 33....всичко де що е с поплавък,сменя показанията като влезе в наклон.А тия с електрониките на поплавъка са още по-зле.Комшията веднъж реши да източи 4-5 литра от Вел Сатис-а за да запали старото Клио дето гние на паркинга...и последва посещение в сервиза.Компа влезе в авариен режим,понеже отчете преразход на гориво.Оказа се,че компа следи и за това-отчита бензина с точност 100-тина грама...ама каквото вкараш в резервоара,трябва да го изгориш.Иначе го определя като неизправност.20-30% преразход са индикация за много сериозна неизправност.

Comment

Да и на мен сменя показанията като влезе в наклон. Копчето за зануляване ми работи, не го бях пробвал, ама тази сутрин го пробвах. Само дето от време на време километража ми спира да работи. Като го чукна 2-3 пъти отпред и зацепва .
                          Alfa Romeo 33 ;94г.; 1,4; 105hp; REMUS; Chip tuning

Comment

Първоначално публикувано от DJ_STIVAN
                            Първоначално публикувано от gadimir
                            и на мен ми се случи преди седмица.интересно ми е после как центрова стрелката на килиметража?
                            хич не съм я гледал

Comment

Working...
                            X